Verwijderen Virus

virusverwijderen

Een virus is er op gericht om schade aan uw programma’s en bestanden toe te brengen. Het aantal virussen is de laatste jaren enorm gestegen. Dit in combinatie met het groeiende sociale internet en email verkeer, vergroot dit aanzienlijk de kans dat ook u slachtoffer wordt, of bent geworden van één of meerdere virussen.

Vaak heeft u dit niet tijdig in de gaten met alle risico’s van dien voor uw programma’s en kostbare gegevens die op uw computer, laptop, externe harde schijf of netwerk staan.

Hoe herkent u een virus? Een virus zit verborgen op uw harde schijf en is alleen door up-to date Anti Virus Software te herkennen en te verwijderen. Een virus vertoont veelal wel symptomen. Wordt uw PC of notebook steeds langzamer? Bent u gegevens kwijt? Gebeuren er af en toe vreemde dingen, zoals bepaalde programma’s of bestanden die opeens niet meer werken, of mensen die e-mail van u krijgen terwijl u niets heeft verstuurd? Dan is er een grote kans dat uw PC een virus heeft opgelopen. Samen met alle informatie die via internet beschikbaar is en wat we van elkaar over en weer kopiëren, komen helaas ook computer virussen in alle soorten en maten met die informatie mee. Het vroeg of laat oplopen van een virus is helaas nauwelijks meer te voorkomen, zelfs als u helemaal geen rare sites bezoekt en geen vreemde emailtjes opent. Gelukkig helpt Anti Virus software, met de juiste instellingen, dit wel voor het grootste deel te voorkomen.

Indien u het vermoeden heeft dat uw PC of laptop een virus heeft, dan kunt u ons bellen voor een afspraak. Wij scannen de computer dan grondig met verschillende virusscanners en verwijderen vrijwel alle virussen voor u. Het kan soms voorkomen dat een virus een programma of bestand dusdanig heeft beschadigd dat het niet meer te repareren is, een herinstallatie van het originele programma is dan noodzakelijk. Zorg dus dat u steeds een actuele backup beschikbaar heeft.